Hoe kunnen we je helpen?

Wat is je wens? Wat wil je anders zien? Wat wil je aanpakken?
Dat is ons uitgangspunt.

 • Wil je een bepaalde (nieuwe) richting uit in je persoonlijke of professionele leven? Heb je behoefte aan iemand die met je meedenkt?
 • Heb je iets ergs meegemaakt en het lijkt jou niet los te laten? Heb je heftige emoties, gedachten en reacties die je niet van jezelf kent en jou onzeker maken? Of kamp je met negatieve gedachten over jezelf en/of de ander?
 • Rouw je om een verlies? Heb je het moeilijk bij het verlies van een dierbare, een job die je verloren hebt, jouw partner die je verliet, het verlies van vitaliteit of idealen,...? Heb je nood aan therapeutische begeleiding hierbij?
 • Heb jij / Heeft jouw kind ASS, AD(H)D of andere emotionele / psychische moeilijkheden en je wilt weten hoe je hiermee om kunt gaan?
 • Wil je hulp bij studieplanning, studeren of heb je twijfels over je studiekeuze?

=> OOTWEE heeft het in huis en helpt je graag verder!

Onze garantie: jij en jouw wens staan centraal.
Onze werkwijze: we doen wat werkt voor jou en leveren daarom altijd maatwerk.
Onze visie: we werken oplossingsgericht - zo kort als mogelijk, zo lang als nodig.

Psychotherapie

Individueel

Volwassenen

Er zijn periodes in je leven dat het moeilijker gaat en waarbij externe steun of therapie nuttig kan zijn.
Je wil graag meer zelfvertrouwen, je beter voelen, zelfzekerder keuzes maken, nieuwe gewoontes aanleren.…
Bij levensvragen, wensen tot verandering in je leven, moeilijke keuzes, …kan je bij ons terecht.

Voorbeelden van vaak voorkomende moeilijkheden zijn:

 • Er niet in slagen om een bepaalde keuze te maken;
 • Lichamelijke klachten, stress, burn-out;
 • Er moeilijk in slagen om uit te voeren wat je je voorgenomen had;
 • Piekeren, angsten, kwaad worden;
 • Beseffen dat je veel meer in je mars hebt, maar er niet in slagen om “vooruit” te komen;
 • Moeilijkheden met ’neen’-zeggen, over je grenzen gaan;
 • Het gevoel “anders” te zijn;
 • Je leven lijkt saai, maar de stap naar die ene uitdaging lijkt zo groot.

We bieden ook begeleiding bij vragen rond hoogbegaafdheid, autisme, ADHD, Tourette of andere specifieke moeilijkheden zoals rouw.

Ben je een buitenmens? Vraag ons gerust om een wandelsessie.

Pubers & Adolescenten

Opgroeien gaat niet altijd vanzelf. Veel jongeren maken moeilijke periodes door.
Voel je je down, kan je een luisterend oor gebruiken, kan je de steun en hulp van een neutrale volwassene gebruiken?
Dan kan je bij Ootwee terecht.

We starten steeds met één gesprek. Pas als je het gevoel hebt dat een volgend gesprek ook nuttig kan zijn voor jou, maken we een nieuwe afspraak. Elk gesprek kan dus het laatste zijn en hierover heb jij het laatste woord.

Voorbeelden van vaak voorkomende moeilijkheden zijn:

 • Sociale relaties, het maken en houden van vrienden;
 • Faalangst, perfectionisme;
 • Je niet goed in je vel voelen;
 • Studiekeuze, motivatie, leren leren;
 • Het gevoel “anders” te zijn;
 • Moeilijkheden thuis.

We bieden ook begeleiding bij vragen rond hoogbegaafdheid, autisme, ADHD, Tourette of andere (ontwikkelings)moeilijkheden.

Vind je praten niet makkelijk en beweeg je graag? Wij gaan met plezier met jou op stap.

Gezin & jonge kinderen

Vragen over opvoeding komen vaak voor. Opvoeden van kinderen is niet simpel en soms raak je de draad kwijt. Dan kan je inspiratie en steun gebruiken. Onze ervaring en achtergrond in opvoedingsondersteuning zetten we graag in, samen met jou of jullie.

Ook communicatie is belangrijk in een gezin. Wanneer er moeilijkheden zijn, nemen wij de rol op van bemiddelaar. Wij creëren een veilige context waarin jullie samen op zoek gaan naar werkbare oplossingen.

Soms heb je vragen rond de ontwikkeling van je kind. Deze worden altijd behandeld met de ouder(s). We bekijken samen of de aanwezigheid van je kind nuttig is (vragen bij kinderen tot +/- 12 jaar). Als therapie wordt opgestart met een kind, gebeurt dit steeds in het bijzijn van een ouder.

Voorbeelden van vaak voorkomende moeilijkheden zijn:

 • Slapengaan, eetsituaties, regels en afspraken;
 • Conflicten in het gezin;
 • Echtscheiding, (co)ouderschap, nieuw-samengesteld gezin, plus-mama/papa;
 • Verlies en verdriet;
 • Moeilijkheden op school.

Heeft je kind veel energie en houdt het van bewegen? Dan trekken we het bos in.

Over ons

Wie

Marijke Rogier

Ik ben Marijke, orthopedagoog & psychotherapeut.

Ik werk meer dan 20 jaar in het buitengewoon lager onderwijs. Ik begeleid kinderen, ondersteun leerkrachten en neem coördinatietaken op binnen het schoolteam.

In 2012 startte ik als psychotherapeut. Ik bouwde ervaring op met kinderen, jongeren en volwassenen met ontwikkelingsstoornissen (ASS, ADHD en Tourette). Binnen mijn opleiding tot oplossingsgericht therapeut specialiseerde ik me daarnaast in de aanpak van angsten, dwang, trauma en verslaving.

Therapeutisch werken met ouders en hun (jonge) kinderen is echt mijn 'dada'. Op een creatieve manier met hen aan de slag gaan, doe ik graag. Hiervoor gebruik ik speelgoed, boeken, verhalen, tekeningen en spelletjes.

Vaak komen jongeren en volwassenen langs met een complexe problematiek. 'Out of the box'-denken en zaken vanuit een ander perspectief bekijken, helpt hen vooruit en is mijn grote sterkte.

Sylvie De Paepe

Ik ben Sylvie, orthopedagoog & psychotherapeut.

In mijn loopbaantraject bouwde ik ervaring op binnen de thuisbegeleiding voor volwassenen met een beperking en in het buitengewoon lager onderwijs. Daarnaast startte ik in 2015 als psychotherapeut in een groepspraktijk voor kinderen & jongeren en op de oncologie- & pediatrie-afdeling van een ziekenhuis. Sinds meerdere jaren ben ik met veel plezier aan de slag als psychotherapeut in Ootwee en Muze.

Leven is gelukkig zijn, groeien en inspireren. Het is een verhaal boordevol energie, passie en vreugde. En soms is er ook twijfel, angst, verdriet, woede of zijn er onaangename gebeurtenissen.

Ik begeleid kinderen, jongeren, adolescenten en volwassenen doorheen leuke en moeilijke momenten van dat levensverhaal: emotionele moeilijkheden, omgaan met stress/energie, zelfvertrouwen/zelfbeeld,... Alsook (therapeutische) begeleiding bij verlies, trauma & rouw, bijvoorbeeld verlies door de dood, verlies aan energie of (zelf)vertrouwen, verlies van idealen, ziekte, ongeval, relatiebreuk of scheiding,...

Graag ben ik als psychotherapeut een ’compagnon-de-route’ die luistert en inspireert. Samen zoeken we naar jouw essentie, jouw waarde(n) en hoe je die kan/wil overbrengen naar je omgeving. We doen wat voor jou werkt! Persoonlijke groei staat hierbij centraal en dat is bij iedereen anders.

Ik ben erkend bij de FOD Volksgezondheid (visumnummer: 327916).

Leen De Bie

Ik ben Leen, klinisch orthopedagoog - specialisatie ADHD en autisme

Ruim 15 jaar werk ik met volwassenen, jongeren en kinderen met een ontwikkelingsstoornis en/of een psychische kwetsbaarheid. 
Naast Ootwee werk ik in het buitengewoon onderwijs, waar ik kinderen begeleid en leerkrachten ondersteun.

Met mijn studieachtergrond, ruime praktijkervaring en als mama van twee fantastische meisjes help ik ouders, kinderen, jongeren en volwassenen graag verder op weg in hun zoektocht naar oplossingen.

Tijdens mijn begeleidingen leg ik de focus op wat goed loopt en de ondersteuning die je nodig hebt. Als auti-coach ga ik samen op zoek naar praktische handvatten die kunnen helpen bij dagelijkse moeilijkheden. 

Als Rots- en Watertrainer gebruik ik in mijn gesprekken graag elementen hieruit. Het lichaam is immers niet los te koppelen van de geest en speelt een belangrijke rol in het aanvoelen van wat er speelt in onze gedachten. Zelfbewustwording, zelfcontrole en zelfvertrouwen zijn centrale begrippen in deze training. In de begeleiding gaan we samen hiernaar op zoek. 

Kinderen, jongeren en/of hun ouders, en volwassenen kunnen bij mij terecht voor opvoedingsvragen, aanpak van gedragsmoeilijkheden, vragen rond autisme/ADHD en de begeleiding hiervan. Ook voor coaching in zelfvertrouwen en studiebegeleiding kan je bij mij terecht.

Ik geloof dat niemand moet “gefikst” worden. Je hebt de krachten al in je, soms heb je gewoon iemand nodig die deze krachten zichtbaar maakt.

Ik ben erkend bij de FOD Volksgezondheid (visumnummer : 327719)

Ellen Van der Linden

Ik ben Ellen, orthopedagoog, (contextueel systemisch) counselor & coach.

Ik werkte meer dan tien jaar met en voor kinderen en hun gezinnen in verschillende organisaties binnen de Jeugdhulp. Op die manier deed ik heel wat ervaring op rond opgroeien en opvoeden, en dat vaak in complexe situaties. Ik werd hierdoor sterk in het zien en erkennen van de last én de inzet van ieder gezinslid.

Als mama van drie kinderen heb ik veel handvaten gevonden in het gedachtegoed van mild en afgestemd opvoeden. Daarnaast heb ik me extra verdiept in de noden en behoeften van hoogsensitieve en hoogbegaafde kinderen.

Mijn functie als leidinggevende en opleiding tot coach gaven me dan weer veel kennis en ervaring rond werken met volwassenen en teams. Het boeit me enorm om mensen te helpen zichzelf beter te leren kennen en hen daardoor te begeleiden in hun groeiproces als individu/partner/ouder/collega/…

Ik geloof in de kracht en de goede bedoelingen van iedereen. Deze raken echter soms ondergesneeuwd door bepaalde zorgen, moeilijkheden, diagnoses, … Ik vertrouw er op dat ik als coach kan helpen om op zo’n momenten terug in verbinding te komen met jezelf en met je omgeving. Met een bijzonder oog voor de kleine dingen, wil ik kinderen, jongeren en volwassenen helpen om lastige situaties om te buigen en de (innerlijke) rust terug te vinden.

Afhankelijk van de situatie gaan de gesprekken door in Ootwee, bij het gezin thuis of op locatie.

Ik ben erkend bij de FOD Volksgezondheid (visumnummer: 356292)

Hannelore Volckaert

Ik ben Hannelore, trainer & coach en orthopedagoog & psychotherapeut.

Ik werk voor Tabor vzw. Ik begeleid teams, organisaties en leidinggevenden via training en vorming over oplossingsgericht werken m.b.t. samenwerking en communicatie, leiderschap & organisatie en beleid.

In 2015 publiceerde ik samen met Els Mattelin het boek "Oplossingsgericht aan de slag met mensen met autisme" dat intussen in het Engels verkrijgbaar is ("Autism and Solution-focused Practice").

Ik ben momenteel niet actief als psychotherapeut. Ik blijf wel betrokken bij het team van Ootwee.

Pieter De Troyer

DSC_2605

Ik ben Pieter, klinisch psycholoog en oplossingsgericht psychotherapeut.

Ik bouwde ervaring op binnen het centrum voor ambulante revalidatie in Oostakker. Daar sta ik in voor de begeleiding van kinderen met complexe ontwikkelingsproblemen, autisme en ADHD.

Ik ben momenteel niet actief als psychotherapeut. Ik blijf wel betrokken bij het team van Ootwee.

Hoe

Oplossingsgericht

“Oplossingsgericht” werken is een specifieke manier om problemen te benaderen. Dit heeft invloed op onze manier van begeleiden. Deze aanpak bestaat al sinds tientallen jaren en werd ontwikkeld vanuit diepgaand onderzoek naar hoe we mensen het best vooruit kunnen helpen.

Hoe doen we dat?
Mensen komen in therapie of zoeken een coach omdat ze verandering wensen. Met die wens tot verandering gaan we samen aan de slag. We gaan op zoek naar wat mensen helpt om vooruitgang te maken wanneer ze het gevoel hebben vast te zitten. Dit is voor iedereen anders.

Wanneer we hierop een beter zicht hebben, kunnen we heel kleine stapjes plannen om actief aan de slag te gaan. Op die manier krijgt de cliënt geleidelijk aan opnieuw meer controle over zijn leven of (werk)situatie.

Nog vragen? Contacteer ons gerust of breng je vragen mee op gesprek.

Wat

Praktisch

Een gesprek duurt 1 uur.

Onze tarieven zijn:

 • Individueel therapiegesprek    € 65/u
 • Ouder- of gezinsgesprek           € 80/u
 • Partner- of koppelgesprek       € 80/u

Terugbetaling via je ziekenfonds is mogelijk. Meer info vind je op de website van je ziekenfonds of bij ons.

Gelieve een afspraak tijdig te annuleren. Verwittig je meer dan 24u op voorhand, of een annulatie door overmacht of ziekte, is kosteloos. Annuleer je pas binnen 24u, vragen we de helft van ons tarief. Indien de afspraak niet wordt geannuleerd, zal deze volledig worden aangerekend. Bedankt voor jullie begrip.

Binnenkijken

DSC_2794

DSC_2769

DSC_2809

DSC_2848

Contact

DSC_2761

Grotenbergestraat 18
9620 Zottegem

Sylvie - 0488 96 83 90 - sylvie@ootwee.be

Leen - 0497 68 60 43 - leen@ootwee.be   

Ellen - 0486 97 43 08 - ellen@ootwee.be

Beislovenstraat 89
9620 Zottegem

Marijke - 0476 80 05 74 - marijke@ootwee.be